Dinsdag 24 maart:

Daria en de pups maken het zeer goed. Onze kleinste van de bende begint ook op gang te komen, het is misschien wel de lichtste maar is wel een hele dappere pup. We leggen hem altijd als eerste aan en houden de grote nog wat achter, van zodra hij in slaap valt laten we de grote ook naar hartenlust drinken Maar door het gewoeker van de andere begint hij opnieuw in actie te komen. Hij klautert tussen alle andere pups door om toch maar een tepel te bemachtigen. Mooi om naar te zien .  Hakuna neemt zijn taak als nonkel goed op , helpt mee met schoonlikken en als Daria buiten gaan plassen is gaat hij in de kist de wacht gaan houden. Echt de wondermooi !!! Gisteren zijn de wolfsklauwtjes verwijderen door de dierenarts .

  

Zaterdag 21 maart:

Alle pups maken het goed en moeder voert haar taak als moeder goed uit. Pups zijn bijna allemaal wat bijgekomen, de één al wat meer dan de andere . Vandaag hebben we Daria een schoonheidsbehandeling gegeven om alle resten van de bevalling weg te spoelen. Ze genoot er van maar kon daarna niet rap genoeg bij haar kroost terug zijn. Daarna is ze in slaap gevallen samen met haar puppies , want het is voor haar een enorm vlotte maar zeer langdurige bevalling geweest. We zijn zeer trots op haar. Een mooie ervaring , een echt wonder!!!! Je kan er uren naar staren. We danken papa Douglas dat hij meegewerkt heeft om ons een mooie kroost te geven en alle mensen waar we de komende dagen veel steun en hulp van gekregen hebben.

 

Vrijdag 20 maart :

6.40u.haar vruchtwater was gebroken en ze repte zich naar binnen. We deden Daria in haar werpkist en al vlug begon ze te persen en de eerste pup (reu) kwam om 6.54u ter wereld , helaas was deze doodgeboren . Snel daarna kwam de tweede (teef) en volgde de derde(reu) en vierde(teef) al snel elkaar op. De vijfde(reu) was dan terug dood geboren .Dan ging wat langzamer en kwamen de volgende er één voor één uit tot pup 10 om 14.20u dan bleef het een poosje uit. Ik belde de dierenarts om te komen controleren en een echo te nemen. Op de echo zagen we nog 2 puppies zitten, dus Daria kreeg een inspuiting om de weeën op te wekken. Toch lieten die zich nog een tijd op zich wachten en vreesde ik dat dit niet goed kwam. Om 18.45u. kwam plots nog een reutje te voorschijn maar helaas was deze ook dood . En om 19.01u kwam de laatste ter wereld , een teefje. Wel kleiner dan de rest en uitgeput , die heeft dan wel 12 uur moeten werken om eruit te geraken. We hopen dat onze kleinste even dapper is als de rest en dat zij mag uitgroeien tot een sterke leonberger . Moeder stelt het voortreffelijk en verzorgt haar kroost uitstekend . Hakuna en Bhanu vinden het reuze wat er hier gebeurt. Ze hebben de ganse bevalling in Daria haar buurt gebleven en geholpen met schoonlikken. Prachtig is dit, ik had dit niet verwacht.

Donderdag 19 maart:

S'morgens namen we de temperatuur en hij begon te dalen. Daria werd steeds rustiger, wou niet echt meer eten. Dus we mochten ons beginnen klaar houden voor de grote dag. We hielden ze constant in het oog en namen geregeld haar temperatuur die al gezakt was naar 36,7 °.We gingen de nacht in , maar ze werd wel onrustiger. Ze wilde constant buiten en binnen. En woelde maar waar ze kon.