17 mei 2010:
 
Hier zijn we nog eens , het is hier dan ook een drukte van jewelste. De vele bezoekjes die we krijgen van onze echte vrienden, toekomstige puppiekopers , bestuur van leonbergerclub , collega's van het werk. Iedereen word hier enthousiast onthaald door onze grote leo's en vooral door Ice-T en Indira . Die zijn altijd in hun nopjes als er bezoek komt en willen ook wel wat aandacht. De puppies ravotten samen met onze roedel op het gras en de mensen vinden dit wel super dat die grote daar allemaal bij lopen . Hier en daar vind je wel een kuil in de grond waar de pups naar harte graven en soms zie je dan zo een kopje opduiken van één van de pups . Deze week zijn ze ook gechipt en hebben hun eerste spuitje gekregen. Zaterdag kwamen Mart en Frieda op bezoek en Mart voelde iets in de vacht steken bij één van de pups , het was een chip die er terug uit was gekomen . Maandag is de dierenarts dan maar langs geweest en een nieuwe chip aangebracht bij de pup. Nog een geluk dat Mart dit voelde anders was die pup niet gechipt .Ook is Wendy (onze privé fotograaf) een paar dagen blijven logeren en die heeft meer dan 500 prachtige actie foto's genomen. Het word een moeilijk keuze welke ik op de site moet zetten. Dit jaar hebben we bewust gekozen om eens geen potret foto's te maken van iedere pup afzonderlijk , maar gewoon de pups in volle actie samen met de roedel . Dit is voor de pups veel plezanter .
Ook zijn de keuzes gemaakt voor de pups en dit verliep vrij vlot. Zelf houden we dit jaar een reutje en geen teefje. Waarom een reutje zullen velen denken ??? Omdat we op dit moment 2 teefjes hebben , Daria en Indira en als alles goed is mag Daria volgend jaar haar laatste nestje hebben en dan is Indira de opvolger als haar heupen en ogen officieel in orde zijn op 18 maanden. We zijn dan ook maar een hobbyfokker !, en willen maar 1 of max. 2 nestjes op een jaar hebben. Zodat het plezant blijft en geen sleur word. Dus nu word het een jongen . De keuze was moeilijk . We hadden 2 favorieten , de één die had een hoog teddygehalte : zwaar ,grote forse kop en een lange vacht. De andere was ook in gewicht zwaar maar groter dan de eerste en een kortere vacht maar hij loopt als een treintje en heeft het gangwerk van zijn papa mee. Vorig jaar zijn we gegaan voor de grootste en dikste reu en als ik onlangs de andere reutjes terug zag was het kleinste reutje die ik niet op het oog had de mooiste en zwaarste geworden. Dus daarom gaan we nu voor de pup met het goede gangwerk en hopen dat hij net als zijn papa mag uitgroeien. Ook ben ik benieuwd hoe de andere 3 teddyberen zullen uitgroeien. We hebben voor onze nieuwe pup gekozen voor de naam "Jommeke"  ook kort weg Jomme .
Afgelopen weekend was het ook show in Wieze (Aalst) en was Hakuna en Ice-T van de partij. Hakuna werd Beste reu en kreeg de titel Hopkoning toegekend en Ice-T werd beste Jeugdhond en werd Hopprins. Hopelijk mag Jommeke volgend jaar ook hopprins worden.
 
Weldra zal de site aangepast worden en zal Jommeke zijn persoonlijke pagina hebben , ook zullen de andere pups een pagina krijgen waar ik hopelijk af en toe ook een foto kan op plaatsen die ik opgestuurd krijg hoe ze opgroeien in de toekomst.
 
tot later.!!